Digitális témahét 2021

Pirók Mónika küldött visszajelzést a Digitális témahéten használt Programozás appjainkról. Köszönjük szépen. 

Szülők visszajelzéseiből:

MP kisfiú szülei „Nagy örömmel látott neki a játékoknak! Elsőre az időmérést választotta, Tibó figurával, iránymutatás nélkül, könnyű, majd nehéz szinten. A feladatokat elolvastam neki, aztán ő könnyedén programozta az általad megtanított „Zümis” mód szerint! Az órát jól ismeri, ezért hibátlanul odatalált a megfelelő helyekre. Egyedül egy másodpercről órára való átváltásnál kért segítséget! Tetszett neki, hogy választhatott figurát és szintet, a jutalomként szerzett csillagok és a dicséret!
Másodikra a pénzhasználatot választotta, Ágó figurával, iránymutatás nélkül, közepes szinten. A feladatokat itt is olvastam neki, mindet könnyen megértette és végrehajtotta!
Harmadiknak a naprendszert nyitotta meg, Tibóval, irányítás nélkül, könnyű szinten kezdte.
Felidézte, amiket Csillagászatból tanultatok a tehetségműhelyben, csoportban; a képek alapján felismerte a bolygókat, viszont egy két kérdésnél pl. hanyadik bolygó… segítségül vette a bolygók című könyvét. Könnyen használható, érthető program, játék!

CSM, kislány szülei „Köszönjük a játék lehetőséget, kipróbáltunk belőle párat és tetszett M-nak! Játszott hasonlóval már, de abban nem voltak kérdések, itt viszont jók voltak!! Néha ellenkező irányba haladt, de ez most jellemző másban is nála.

OZS, kislány szülei „Köszönjük, hogy lehetőségünk nyílt ilyen módon bekapcsolódni a digitális témahétbe. Zs remekül szórakozott a testvéreivel együtt, miközben észrevétlenül olyan dolgok fejlődtek, mint pl. koncentráció, logikus gondolkodás, tervezés stb., aminek a jövőben biztosan a hasznát fogja venni. Köszönjük, hogy ezt a lehetőséget biztosították a számunkra,valamint köszönjük a program kidolgozóinak, hogy munkájuk során a kicsikre is gondolnak. Bízunk benne, hogy máskor is tudunk ezen a felületen is fejlesztési lehetőséget biztosítani a gyermekeinknek.”

PT, kislány szülei „Kipróbáltuk a programozós játékot. Több témakörben is. Nagyon tetszett T-nek, még a nehéz szinteket is könnyedén meg tudta oldani. Persze felnőtt felügyeletre es segítségre szükség volt, hiszen olvasni még nem tud. Az állatok, foglalkozások, és a naprendszer esetében egyedül is kitalálta a megoldásokat. A robot kezelése sem okozott gondot. Köszönjük a lehetőséget!

Óvodapedagógus visszajelzése

Nagyon érdekes és hasznos játékok érhetők el a gondolkodás fejlesztéshez, képességfejlesztéshez. Ami leginkább felkeltette az én személyes érdeklődésemet, ez a „Csillagászat” témájú, programozás alapjait tanító érdekes játékok. A tehetségműhelyben mindig, az óvodai csoportban is elérhetőek ezek a játékok, pl:
– Algorace társasjáték (csoportban alkalmanként),
– Csillagvadászok társasjáték (csoportban minden nap),
– Kódoljunk!- ugróiskola programozó tanoncoknak (csoportban minden nap)
– BeeBot és BlueBot padlórobotok és gyakorlópályák; térinformatikai saját élményű játékok (csoportban alkalmanként)
– Interaktív tábla- képességfejlesztés, ismeretterjesztés, programozás (csoportban minden nap)
– Tablet- ismeretterjesztő-, és képességfejlesztő játékok; BeeBot programozó játék; Bluebot programozó játék (csoportban alkalmanként).
– Egyéb képességfejlesztő játékok, és saját tervezésű játékok (tehetségműhelyben, óvodai csoportban).
Véleményem szerint ezért is élvezték a játékokat azok a gyermekek, akiknek sikerült otthon kipróbálni, mert megfelelő élmény alappal, ismerettel-, jártassággal rendelkeztek. Sikerélményük volt a feladatok megoldásakor, a gondolkodásuk valósággal „ráállt” a feladatok logikájára. Szívesen alkalmazom ezeket a játékokat,- az elérhető pályákat a későbbiekben is az óvodai csoportomban, és a „Méhecske” tehetségműhelyben. A természetismereti-, különösen a csillagászati témájú játékokat előnyben fogom részesíteni. Remélem, lesz lehetőségem azokkal a gyermekekkel is megismertetni, akiknek valamilyen okból most nem volt lehetőségük arra, hogy kipróbálják ezeket a játékokat. Mindenképp nagyon hasznosak.